Історія виноградників Кенвуд бере свій початок у 1970 році, коли троє ентузіастів-виноробів із Сан-Франциско придбали старий виноградник в окрузі Сонома. Старий амбар, збудований у 1906 році, стояв там як спадщина скромної, але історичної виноробної традиції долини. Натхненні першопрохідцями Сономи, такими як Джек Лондон, засновники Kenwood були зачаровані неприборканим регіоном і вірили, що його дикі землі мають великий потенціал для створення вин преміум-класу.
З самого початку бачення Kenwood полягало в тому, щоб відобразити у винах справжню індивідуальність землі, різноманітність ґрунтів і клімату, а також сувору дику природу, що оточує виноградники. Цей дух відкриттів привів до руху, який сприяв офіційному визнанню перших виноробних апелласьйонів, або AVA (Американських виноробних зон), і відкрив Sonoma як виноробний регіон світового класу.
Ця первісна суть залишається недоторканою і сьогодні. Ми продовжуємо створювати вина преміум-класу, які природно відображають суворість та автентичність землі, з якої вони походять. Від винограду, який ми вирощуємо, до дня збору врожаю і вина, яке ми створюємо, - наша місія полягає в тому, щоб передати те, що задумала природа.
Лінійка Discoveries створена на честь виноробів Kenwood, які досліджують різні терруари по всій Каліфорнії, та відкривають нові, де типові сорти Сономи набувають додаткової індивідуальності.
Шардоне був зібраний з виноградників розташованих в одних з найкращих для цього сорту виноградарських районах Каліфорнії, а саме в Monterey County та Sonoma County.
Досить висока температура та прохолодний океанський бриз округу Монтерей наділяють виноград властивостями які транслюють у вино ноти тропічних фруктів, а більш прохолодні кліматичні умови округу Сонома сприяють свіжому хрусткому характеру.
Завдяки частковій яблучно-молочній ферментації та не дуже тривалій витримці в бочках з французького та угорського дуба вино набуває елегантних вершкових та пряних відтінків.
-
Охолоди як слід: ідеальна температура подачі 10-13°C.
-
Поглянь та оціни: лимонного кольору із золотистими відблисками.
-
Вдихни та відчуй: інтенсивний та комплексний фруктово-пряний аромат з нотами азіатського яблука-груші, медової дині, мускатного горіха, злегка підсмаженого лісового горіха, тону вершків з додаванням лимонної цедри на тлі нюансів підсмаженого дуба. В смаку ароматичні властивості підкреслюються, посилюються та супроводжуються жвавою збалансованою кислотністю, гарною структурою, в міру щільним тілом та довготривалим післясмаком.
-
Поєднуй та супроводжуй: рататуй поданий з часниковими тостами та сиром Рікотта. Кейсадійя з чорною квасолею та кукурудзою. Супи з морепродуктів на кшталт Буйябесс або грибний крем-суп. Смажений чорний палтус в супроводжені сальси з манго і авокадо.