Венето – найбільш економічно важливий виноробний регіон Італії, оскільки саме у ньому виробляється найбільше вин. Розташований він на північному сході, де з північного боку знаходиться поруч з Альпами, а на заході – з найбільшим італійським озером Гарда, вони і формують особливий мікроклімат, що дозволяє виробляти прекрасні, як білі, так і червоні вина.
Беннаті – сімейна виноробня заснована Анібале Беннаті в 1920р, розташована в комуні Кацано ді Трамінья, неподалік від Верони. Виноградники висаджені в основних зонах регіону Венето, таких як Делле Венеція, Соаве, Лугана, Бардоліно та Вальполічелла. Виноград для вин Valpolicella Ripasso, Amarone della Valpolicella походить з виноградників які росташовані в долині Каццано ді Трамінья на крайньому сході зони Вальполічелла. Долина бере свій початок серед пагорбів поблизу Кампіано і закінчується на південь від Соаве. Характеризується масовою наявністю ґрунтів туфогенного та вулканічного походження.
Вальполічелла – вино є візитною карткою даного субрегіону.
Ріпассо від італійського ‘repassed’, що перекладається як “повторний” – означає, що після першої
ферментації в вино додають невіджату мезгу після вин Reciotto та Amarone della Valpolicella, що
сприяє початку повторної ферментації. В наслідок цього процесу вино набуває більшої інтенсивності,
комплексності, структурності, щільності, а залишковий цукор сприяє більш яскравій фруктовості.
Смак:
Насичене і оксамитове. Фруктове, пікантне, прянеСортовий склад:
Корвіна, Рондінелла, Молінара. Аромат: В ароматі ноти червоних квітів та стиглих фруктів (особливо вишні), на фоні ванілі, тютюну та какао.
Поєднання: Страви з червоного м'яса та дичини, витримані сири.