Шато Людюк знаходиться в 10 км. південно-східніше від міста Бордо в комуні Тресс між правим берегом річки Гарон та лівим берегом річки Дордонь. Чорні сорти винограда 70% Мерло, 20% Каберне Совіньйон, 8% Каберне Фран, 1% Мальбек і 1% Петі Верду висаджені на 60га виноградника який розташований на схилах пагорбів з переважно глинисто-вапняковими та гравійними грунтами. Експозиція Південна. З 1923р. керує виноградником сім’я Грандо. З роками брати Режі та Ерве Грандо додали до свого виноградника ще 55га де також культивують і білі сорти винограду.
Витримане, насичене і структуроване. Фруктове, пікантне і пряне.
Бутильовано в Шато. 40% Мерло, 20% Каберне Совіньйон, 20% Каберне Фран, 20% Мальбек. Метод формування лоз: подвійний Гійо. Застосовується проріджування листя та зелений збір. Механінчний збір. Сортування. Відокремлення від плодоніжок. 80% піддається дроблінню, 20% цілі ягоди.
Акогольна ферментація в нейтральних ємностях при температурі від 26 °C до 28 °C. Аерацію Ремонтаж проводять двічі на день. Постферментаційна мацерація при 28 °C протягом 10 днів. Дозрівання: у французьких дубових барріках 2 роки (33% нові бочки). Сухе. t 15-18С.
Комплексний фруктово-рослинно-пряний аромат з нотами ожини, суниці, сливи сорту Енте та ревеню з вкрапленням ноти підліску та димних нюансів. В смаку добре збалансоване, насичене, тільне, з високими танінами.
Посмак тривалий з нотами палісандру, зацукрованих сливи та ожини і елегантною копченістю. Страви з червоного м’яса переважно баранини та яловичини, дичина, рагу, різотто, смажені білі гриби, зрілі тверді сири та сири з блакитною пліснявою на кшталт Рокфор або Стілтон в поєднанні з ягодними або фруктовими джемами, шоколадні десерти