Укр
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Вино солодке

Сортування:
за популярністю
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожче за назвою

Вино солодке в інтернет магазині VINO&VINO

Солодке вино – це напій, який створений, щоб зробити смак нашого життя ще солодшим. Можна припустити, що вино десертне або солодке розраховане на любителя, але час від часу більшість гурманів і поціновувачів вина люблять побалувати себе чимось солодким.

Простіше відрізнити солодке вино від сухого , напівсухого та напівсолодкого , перейшовши на мову цифр. Так, тихі вина – це 30 грам цукру на літр, а у лікерних відмітка може сягати 300 грам на літр. Також у солодких вин зазвичай вища міцність – якщо в сухого вина це 12-17%, то десертні вина – це 18-20%.

Як отримують солодкі вина?

Сьогодні купити вино солодке – це справа кілька десятків хвилин, а ось на його виробництво потрібен час. Для отримання залишкового цукру у виноматеріалі важливо, щоб виноград мав цукристість 22%, а кислотність – 6-7 грам на літр. При цьому винороби застосовують різні технології, щоб досягти піку концентрації цукру в самих виноградних ягодах:

  1. Пізнє збирання врожаю. Виноград спеціально не збирають вчасно, дозволяючи йому перезріти. Методом користуються в Лаурі, Ельзасі, Німеччині та Австрії.
  2. Підсушування ягід. Це один із стародавніх способів зберегти цукор у вині. Ягоди сушать на лозі або соломі, потім грона витримуються на сухих та теплих горищах. Метод характерний для італійських та деяких французьких виноробень. Солодкий херес з Іспанії – яскравий приклад результату підсушування ягід.
  3. Крижане вино – ice-wine , це популярна виноробна продукція у Німеччині. Секрет у тому, що виноград збирають уночі при настанні перших заморозків. При негативній температурі, вода в ягодах підмерзає і це в результаті робить вино солодшим. В Україні, до речі, також роблять такий рислінг на виноробні Чизай.
  4. Шляхетна пліснява – метод, яким користуються в регіонах з високою вологістю. Ягода пліснявіє, пліснява витягає з неї вологу, а концентрація цукру, відповідно, зростає. Таке вино з винограду з пліснявою називають ботритизованим, яскравий представник – французький сотерн з винного сорту Совіньйон Блан.
  5. Кріплення. Щоб отримати солодке ароматне вино, винороби можуть додавати спирт. У ході такого методу виходять хереси, портвейни та мадери.

До чого підходять солодкі вина?

Поповнити свою винну колекцію десертними винами можна для їх дегустації з десертами, сирами та фруктами. Але не кожне вино з фруктами – базове поєднання. До кожного вина, навіть десертного – своя пара та закуска. Так, до солодких рислінгів та німецьких айсвайнів відмінно підходить випічка з яблуками – легка фруктова кислинка врівноважує кислотність. Вибирайте штрудель, шарлотку або інший десерт, щоб солодке німецьке вино розкрилося гамою смаку. А ось винні магазини Франції до свого Сотерн радять подавати кульки морозива, які відмінно відтіняють густоту такого напою.

У VINO&VINO ви знайдете більшість з перерахованих варіантів вин, отриманих за різними методиками.

Вгору