Вина Сант-Емільйон Гран Крю виготовляються з більш суворішими виробничими обмеженнями, ніж звичайні вина Saint-Émilion. Як і в інших апелласьонах гран-крю, це має на меті покращити якість і відрізнити кращі вина регіону від більш повсякденних вин.
Витримане, насичене і структуроване. Фруктове, пікантне і пряне. 90% Мерло, 10% Каберне Фран. Площа виноградника 21,5 га. Грунти: піщані, піщано-глиністі та піщаногравійні. Збір: механічний. Вініфікація: відокремлення від гребенів та сортування на винограднику, оптичне сортування на виноробні, алкогольна ферментація в невеликих бетоних ємностях при контрольованій температурі від 28°C до 30°C протягом 4 тижнів. Дозрівання: протягом 16 міс. 20% в нейтральних ємностях, 40% в новиї дубових бочках, 40% в дубових бочках бувших у використанні. Сухе. t 15-18С. Інтенсивний та комплексний фруктово-квітково-пряний аромат з тонами малинового варення та варення з квіток фіалок, нот бойзенових ягід, тоном вишні в шоколаді, нот ванілі, кориці та бадьяна на тлі тонів обпаленої дубової деревини та виробленої шкіри.
В смаку висока добре збалансована кислотність, щільне тіло, високі оксамитові таніни та гарна структура. Посмак довготривалий з тонами різдвяних спеціій та ноти сушеної чорної горобини на завершенні. Турнедо з яловичої вирізки під грибним соусом зі сморчків, томатів, яловичого бульону та часнику. Яловичий бішттекс з цибулею шалот. Каре оленини з мусом з запеченого буряку та какао-кавовим соусом. Тверді пікантні сири тривалої витримки на кшталт Парміджано Реджано та Романо. Десерти на кшталт шоколадного торту