Шато Бєлєєр Л’Єскуд’є розташоване в самому серці апелласьйону Кот-де-Бур, на пагорбах неподалік від річки Дордонь. Річка має певний вплив на м'які кліматичні умови цього апелласьону. Власність була придбана в 1994 році Стефаном Донзе та Люсі Марсо-Донзе, з метою продемонструвати цей привабливий терруар, поважаючи навколишнє середовище та виробляючи виразні вина.
Класичне і стримане. Фруктове і пікантне.
Бутильовано в Шато. 100% Мерло. Площа виноградника 11 га. Середній вік лоз 30 років. Експозиція: Південна-ПівденноЗахідна. Міжряддя з трав’яним покривом. Грунт: червона та коричнева глина і прожилки дрібного гравію забезбечують досягання повної зрілості винограду. Зелений збір. Збір: ручний.
Вініфікація: виноград вручну відокремлюють від гребенів, алкогольна ферментація в терморегулюючух ємностях з епоксидного бетону, тривалість ферментації в середньому 3 тижні. Сухе. t 15-18С.
Інтенсивний та комплексний фруктово-трав’янисто-пряний аромат з нотами підв’яленої сливи та чорної вишні з тоном чорного шоколаду з м’ятою на тлі тону олівцевої стружки та димних нюансів.
В смаку добре збалансоване, середньотільне, з високими оксамитовими танінами. «Турнедо» - яловича вирізка смажена на сковорідці під вершково-пікантно-пряним соусом. Смажені яловичі ребра під бордоським соусом з червоного вина, кісткового мозку, вершкового масла та лука шалот. Пікантні тверді сири тривалої витримки на кшталт Комте.