Кількість
|
Вартість
|
||
|
Nikka (Нікка)
Масатака Такєцуру - перший японець, що навчився робити справжній шотландський віскі. В 1918 році він вступив в Університет Глазго, де мав вивчав хімію, а потім пройшов стажування на трьох лікеро–горілчаних заводах у найкращих майстрів своєї справи.
Повернувшись до Японії, Масатака Такєцуру відкрив разом зі своєю дружиною невелике виробництво, паралельно працюючи на заводі Kotobukia. Перший свій завод Такєцуру побудував у 1934 році, де для виготовлення віскі використовував перегонні куби та дубові бочки з-під хересу, портвейну, бурбону та червоного вина.
Справжня слава до торгової марки Nikka прийшла у 2002 році, коли компанія отримала сертифікат Scotch Malt Whiskey Society.