AVION (Авіон) – текіла виключно Ультра-Преміум-Класу.
✓ Назва перекладається як «літак». Створена в 2009 році завдяки колаборації Ken Austin (екс-віце-президент компанії Marquis Jet) та сім’ї Lopez (відомі «агаверос»(агавові фермери) та виробники текіли)).
✓ Використовується тільки високогірна блакитна агава яка росте на висоті 2118 м над рівнем моря. На високогір’ї прохолодний і сухий клімат та грунти з великим вмістом заліза, ці аспекти сприяють накопиченню високої кількості природнього цукру. Результат – ароматичний профіль текіли – фруктовий та мінеральний.
✓ Виробляється на дистилерії Finos de Agave (заснована в 1996р. Ricardo López та Jorge Hernández).
✓ Запікання – виключно в цеглевих печах. Ферментація – в відкритих ємностях. Дистиляція – виключно в перегінних кубах.
Avion Reserva «Cristalino» Anejo Highlands 100% Puro de Agave,40.0% (Авіон Резерва «Крісталіно»)
✓ “Cristalino”, що перекладається, як «кришталево-прозора». Загальновживаний термін для позначення витриманої текіли, яку виготовляють кришталево прозорою за допомогою додаткової фільтрації. Термін витримки для даної, поки що неофіційної категорії текіли не зазначається, тому важливо звертати увагу на витримку, щоб уникнути розчарування.
✓ Має сертифікат кошерності.
Витримується більше 12 місяців в 200л діжках після витримки американського віскі. Проходить процес подвійної фільтрації деревним вугіллям для освітлення та посилення квіткового та фруктового ароматів.
Аромат: Інтенсивний та комплексний пряно-фруктовий аромат з нотами квітів та стручка ванілі, білого шоколаду, тоном горіхового праліне та різдвяних спецій.
Смак: В смаку шовковиста та округла. Тривалий посмак з нотами запеченої агави, ванілі, цедри цитрусових фруктів та вершкової іриски на тлі тону злегка обсмаженого дубу.
Поєднання: Фантастично смакує як сольно в якості діджестиву, так і в супроводі свіжих фруктів. Буде гарною основою для вишуканих коктейлів в стилі Dry Martini.