Jameson (Джеймісон, Джемісон)
Це всесвітньо відомий виробник віскі, родом з Ірландії.
Винокурня була заснована Джоном Джеймсоном в 1780 році в Дубліні. Особливість напоїв полягала у використанні добірних інгредієнтів. Майстер-дистилятор особисто відбирав ячмінь і дубові бочки, а також наполягав на потрійній дистиляції для отримання м'якого смаку.
У 1810 році, коли до ведення бізнесу приєднався син власника Джона Джеймсон Джон II, John Jameson & Sons Whiskey стала найбільшою в Ірландії, а онук династії Джону III вивів компанію на світовий ринок до кінця 20 століття.
В його основі лежить унікальна триетапна технологія осолоджування ячменю, потрійної дистиляції і тривалої витримки, що становить понад 10 років. Як 200 років тому назад, так і зараз використовується ця технологія.
Основними інгредієнтами віскі є ячмінь, кукурудза і вода з річки Дангорні.
Ячмінь вимочують у воді протягом декількох днів, а після розкладають на рівній поверхні для пророщування і висушують. Осолоджений і неосоложений ячмінь перемелюють до консистенції борошна і додають гарячої води для розщеплення крохмалю. Далі слідує 60-годинна ферментація. Завдяки триразовій дистиляції в традиційних мідних кубах рівень алкоголю в спиртах досягає 80-85%. Спирти розбавляють водою, і розливають в дубові бочки з-під хересу, бурбона або портвейну