•Бленди з Мерло та Каберне Совіньйон є одними з найскладніших і захоплюючих винних стилів для виробництва. Існує синергія між цими двома сортами, яка народжує одні з самих ароматних, комплексних, насичених та найбажаніших червоних вин у світі. Новозеландський виноробний регіон Хокс Бей, разом із деякими виноградарськими зонами каліфорнійської долини Напа, були визнані британським журналом Decanter, як одні із небагатьох виноробних регіонів Нового Світу, які можуть кинути виклик Бордо у виробництві подібних вин.
•Деталі
Вибірково зібраних з окремих ділянок виноград був відокремлений від плодоніжок та подрібнений для ферментації. Максимальна температура бродіння досягала 34 °C, що забезпечувало гарну екстракцію кольору та зрілого таніну. Мацерація на шкірці, після завершення алкогольного бродіння тривала три-чотири тижні, протягом цього часу застосовувалася регулярна аерація для стабілізації кольору, інтеграції таніну та розкриття фруктових ароматів. Після чого вино було знято з мезги перед розміщенням у бочки з французького дубу (40% нові) для яблучно-молочного бродіння та подальшого дозрівання протягом 18 місяців. На завершені вино було злегка оклеєно за допомогою яєчного білка, щоб пом’якшити таніни, потім декантовано до прозорості та розлито в пляшки без холодної стабілізації чи фільтрації.
•Охолоди як слід: ідеальна температура подачі 15-18 °C.
•Поглянь та оціни: рубінового кольору із гранатовими відблисками.
•Вдихни та відчуй: інтенсивний та комплексний фруктово-пряний аромат з тоном чорносмородинового лікеру, сливи, палісандра, кедра та тютюнового листа на тлі тонів різдвяних спецій. В смаку ароматичні властивості посилюються та підкреслюються збалансованою кислотністю, соковитістю, міцною таніновою структурою, щільним тілом та довготривалим післясмаком.
•Поєднуй та супроводжуй: блюда з дичини на кшталт тушкованого в вині м’яса кабана, поданого з пастою Фетучіні і смаженими білими грибами. Смажена баранина на кістці подана під часниково-м’ятним соусом. Бургери різних видів. Стейк Рібай вологої витримки. Пікантні сири тривалої витримки на кшталт Манчего, Парміджано Реджано та Гауда.