BEST COMPANY FOR COCKTAILS

СМАКУЄ У ГАРНІЙ, ДРУЖНІЙ КОМПАНІЇ

 

ІСТОРІЯ ТА ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА

Історія LILLET/Лілле почалася у 1872 году у регіоні Поденсак, що розташований на півдні Бордо. Саме тут брати Пол та Реймонд Лилле заснували свою компанію Lillet.

А в 1887 вони випустили на своєму заводі винний продукт під назвою Kina Lillet. Наявність у напої хініну вони одразу винесли на етикетку, але це було не єдине ноу-хау. До того хінін додавався тільки у червоні вина, а брати Лілле зробили ставку на біле як легше й питне, а щоб згладити зайву гіркоту та кислотність напою, вони додали до нього апельсиновий екстракт.

На початку XX сторіччя напій імпортувався у Європу та північно африканські колонії.

У 1930-і роки аперитив досяг піку своєї популярності, про нього знали рішуче всі гурмани та любителі коктейлів не лише у Франції.

Новий етап в історії Kina Lillet настав у 60-ті роки XX століття. В Америці на той час стали модними червоні вина та коктейлі на їх основі. Вирішивши заробити на цьому тренді, онук Раймонда Лілле П’єр створив новий Kina Lillet Rouge на основі бордоського Мерло. Новинка побачила світ у 1962 році. У 1970-і роки власники змінили назву напою – він почав називатися просто Lillet. Це було пов’язано з тим, що на ринок стали виходити інші хінні напої, і слово «kina» дуже часто з’являлося на етикетках пляшок.

Пізніше, у 80-ті роки, зазнав змін класичний, білий варіант напою. Адаптуючись під сучасні уподобання споживачів, аперитив став легшим і фруктовим, не таким гірким, як був раніше.

Напій і досі – через 150 років після свого створення – шанується у всьому світі. Він вживається перед їжею у чистому вигляді як аперитив, охолодженим до 6-8 градусів, а також як дижестив з льодом і скибкою лимону, а також для приготування величезною кількості коктейлів, найвідоміші з яких Vesper, Corpse Reviver №2, The 20th Century и The Old Etonian.


ОРГАНОЛЕПТИКА

LILLET BLANC

Золотисто-солом’яного кольору. У ароматі відривається свіжими цитрусами та екзотичними фруктами.

Смак гармонійний з нюансами апельсинових кірочок, карамелі та прянощів

LILLET ROSE

Прозорого рожевого кольору. Ніжний аромат червоних ягід – полуниці  та печених яблук з відтінками квітів апельсину та грейпфруту.

Аперитив має інтенсивний смак насичений цитрусовими відтінками з присмаком полуниці. Солодкість збалансована кислотністю та ніжними дубовими танінами.


ЗИМОВІ КОКТЕЙЛІ

ПОЛУНИЧНИЙ ШПРИЦ

180 ML

Прекрасне поєднання цитрусу, солодких тонів та свіжості. •50 мл Lillet Blanc/Lillet Rose •100 мл Prosecco або Cava •3 чайні ложки полуничного або малинового варення •Слайс лимона •Лід

 

КОРПС-РЕВАЙВЕР #2

200 ML

Кисло-солодкий, трав'яний із приємними апельсиновими нотками. •25 мл Lillet •25 мл джину •25 мл Cointreau •25 мл лимону •2 краплі абсенту •Приготування: перемішати у склянці, поєднати та насолоджуватись!

 

БЛАН ДЕ БЛАН

180 ML

Мідл-дринк для будь-якого часу дня, який дарує приємну свіжість й легкість. • 30 мл Lillet • 30 мл Becherovka Lemond • 120 мл Tonic • Подача: споживати у винному бокалі з гарніром (лимонний твіст або лимонний мармелад).

 

 

ВЕСНЯНІ КОКТЕЙЛІ

БІЛА РОЗА

180 ML

Відмінний сауер з захоплюючим смаком Lillet, має нотки троянди та ніжний післясмак персика. • 30 мл Becherovka • 15 мл персикового сиропу • 20 мл соку лайму • 2 краплі рожевої води • Подача: Змішати та подавати у бокалі Nick & Nora, додавши декілька крапель Ангостури

LILLET ДЖОЛІ

180 ML

Витончене поєднання ягід та грейпфрута. Доповнюється нотками цитрусу, солодких тонів та свіжості. • 45 мл Lillet • 120 мл грейпфрутового лимонаду • Кубики льоду • Подача: винний бокал зі скибочкою лайму

ЛІНДЕНСЬКА ВУЛИЦЯ

130 ML

Чудовий аперитив, у міру міцний, з витонченим свіжим смаком. • 30 мл джину • 10 мл лимонного соку • 20 мл Lillet • 70 мл ігристого вина • Метод: розмішати у бокалі Nick & Nora, на гарнір вдало підійдуть зелені каперси

 

ЛІТНІ КОКТЕЙЛІ

ПАРИЖСЬКИЙ

160 ML

Грушевий твіст на French 75. • 30 мл Lillet • 15 мл грушевого лікеру • 15 мл лимонного соку • 100 мл ігристого вина • Подача: бокал для шампанського та лимонний твіст.

ОМАХА

100 ML

Легкий сауер, натхненний Мексикою та Францією. Має приємний медовий, квітковий смак. • 45 мл Lillet • 15 мл Cointreau • 25 мл лимонного соку • 10 мл сиропу агави Метод: перемішати та додати тертий лимон

КОРСИКАНСЬКИЙ

80 ML

Реверс версія White Negroni. • 40 мл Lillet • 20 мл Luxardo white bitter • 20 мл джину Метод: перемішати у шейкері та додати лимонний твіст.

 

ОСІННІ КОКТЕЙЛІ

ОСІННІЙ ПОЦІЛУНОК

180 ML

В міру міцний твіст з абрикосовим, пряним смаком. • 30 мл Lillet Blanc (або Rose) • 20 мл джин Plymouth • 3 чайні ложки абрикосового (або персикового варення) • 20 мл соку лимону (або лайму) • 100 мл імбирного лимонаду Подача: Найкраще смакує з цедрою цитрусових (або цукатом імбиру)

МАЛИНОВА РОЗА

300 ML

Відмінний осінній аперитив з яскравими фруктовими нотами. • 60 мл Lillet Rosé • 30 мл Absolut Elyx Vodka • 75 мл малинового сиропу • 30 мл лимонного соку • 100 мл імбирного пиво • 2 ягоди малини Подача: змішайте у в високій склянці з льодом, прикрасьте соломинкою і додайте декілька ягід малини.

LILLET ПАЛОМА

180 ML

Осінній сауер с агавою, що дарує свіжість. • 60 мл Lillet Rosé • 30 мл Olmeca Tall White • 25 мл сиропу агави • 30 мл соку лайма • 30 мл грейпфрутового соку Метод: змішайте всі інгредієнти в шейкері з льодом, струсіть і процедіть над свіжим льодом у склянці хайбол. Прикрасьте шматочком лайма і щіпкою солі.

 

 

ALL GALLERY PHOTOS