ІСТОРІЯ ТА ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА

Історія LILLET/Лілле почалася у 1872 году у регіоні Поденсак, що розташований на півдні Бордо. Саме тут брати Пол та Реймонд Лилле заснували свою компанію Lillet.

А в 1887 вони випустили на своєму заводі винний продукт під назвою Kina Lillet. Наявність у напої хініну вони одразу винесли на етикетку, але це було не єдине ноу-хау. До того хінін додавався тільки у червоні вина, а брати Лілле зробили ставку на біле як легше й питне, а щоб згладити зайву гіркоту та кислотність напою, вони додали до нього апельсиновий екстракт.

На початку XX сторіччя напій імпортувався у Європу та північно африканські колонії.

У 1930-і роки аперитив досяг піку своєї популярності, про нього знали рішуче всі гурмани та любителі коктейлів не лише у Франції.

Новий етап в історії Kina Lillet настав у 60-ті роки XX століття. В Америці на той час стали модними червоні вина та коктейлі на їх основі. Вирішивши заробити на цьому тренді, онук Раймонда Лілле П’єр створив новий Kina Lillet Rouge на основі бордоського Мерло. Новинка побачила світ у 1962 році. У 1970-і роки власники змінили назву напою – він почав називатися просто Lillet. Це було пов’язано з тим, що на ринок стали виходити інші хінні напої, і слово «kina» дуже часто з’являлося на етикетках пляшок.

Пізніше, у 80-ті роки, зазнав змін класичний, білий варіант напою. Адаптуючись під сучасні уподобання споживачів, аперитив став легшим і фруктовим, не таким гірким, як був раніше.

Напій і досі – через 150 років після свого створення – шанується у всьому світі. Він вживається перед їжею у чистому вигляді як аперитив, охолодженим до 6-8 градусів, а також як дижестив з льодом і скибкою лимону, а також для приготування величезною кількості коктейлів, найвідоміші з яких Vesper, Corpse Reviver №2, The 20th Century и The Old Etonian.

ОРГАНОЛЕПТИКА

LILLET BLANC

Золотисто-солом’яного кольору. У ароматі відривається свіжими цитрусами та екзотичними фруктами.

Смак гармонійний з нюансами апельсинових кірочок, карамелі та прянощів

LILLET ROSE

Прозорого рожевого кольору. Ніжний аромат червоних ягід – полуниці та печених яблук з відтінками квітів апельсину та грейпфруту.

Аперитив має інтенсивний смак насичений цитрусовими відтінками з присмаком полуниці. Солодкість збалансована кислотністю та ніжними дубовими танінами.