Виноробня Tenuta J. Hofstätter — найкраща виноробня з Південного Тіролю.
Виноробня Tenuta J. Hofstätter є однією з найвідоміших сімейних виноробних заводів у Південному Тіролі та піонером у виробництві вин. У 1907 році Йозеф Хофштеттер заснував виноробню в Траміні, сьогодні нею успішно керує в четвертому поколінні Мартін Форадорі Хофштеттер. Близько 50 га власних виноградників на вибраних схилах і крутих схилах, одна з найбільших сімейних виноробних господарств у Південному Тіролі та єдина з виноградниками на заході та сході Південно-Тірольської низовини аж до південного Трентіно, на висоті 250 до 850 м, з різними кліматичними поясами та ґрунтами — і це унікально для регіону — по обидва боки Адідже, з оптимальними умовами вирощування для окремих сортів винограду.

Tenuta J.Hofstätter — Місцеві сорти винограду та терруарні вина вздовж долини Адідже
Основними культивованими сортами винограду є традиційні, автохтонні та місцеві сорти Гевюрцтрамінер, Піно Блан, Піно Нуар, Вернач, Лагрейн. Багаторічний досвід роботи з цими сортами винограду, перевірене та уважне виноградарство, дуже рано було прийняте рішення щодо щадної обрізки лози, сучасне та дбайливе використання найкращих технологій у винному погребі гарантують стабільно високий рівень вин. Виноробня Й. Хофштеттера має найбільші площі в регіоні, особливо Гевюрцтрамінер і Піно Нуар.

Й. Хофштеттер користується високою репутацією своїми винами, а також є однією з найвідоміших виноробних підприємств регіону на міжнародному рівні. На додаток до класичної лінії з типових південно-тірольських сортів винограду, виноробня J. Hofstätter виніфікує Line Selections з відбірних сортів винограду як у вигляді чистих вин, так і у вигляді білого та червоного кюве. Вершиною виноробства є вина Single Vineyard з історичних виноградників регіону.

Вінья і Рісерва — Й.Хофштеттер як піонер єдиних виноградників.
Виноробня Й.Хофштеттера стала піонером виноградних вин у Південному Тіролі завдяки його принципу окремих місць, які, порівнянно з «Крю» як найкращими винами, розкривають своє походження з ділянок, класифікованих як «Вінья». Вина з цих окремих виноградників є терруарними винами з унікальним характером. Ґрунти, кліматичні умови, місце, де росте виноград, стають чудовим смаком.

Місце розташування зобов’язує.
Це перевірені історичні місця, які були засаджені відповідними сортами винограду дуже рано, історичні назви місць і ферм збережені, а виноград, який ретельно виніфікується окремо, походить з географічно точно визначених ділянок. З 1987 року виноробня назвала Barthenau Vigna S.Urbano Pinot Noir і Pinot Blanc Barthenau Vigna S.Michele як Vigna на етикетці. Також до нього належить Kolbenhof Gewürztraminer. Кількість винограду з посадки обмежена, як і кількість вина. Три з цих чудових вин виробляються тільки в найкращі виноробні роки.